Een vorkheftruck is een efficiënte aangedreven kleine machine die wordt gebruikt om materialen te verplaatsen en te dragen over korte tot middelgrote afstanden. Veel vorkheftrucks zijn ontworpen voor het opheffen van goederen en pallets, terwijl anderen zijn ontworpen voor het opheffen van gestapelde producten. De meeste heftrucks hebben alleen twee vorken waar de operator mee werkt, terwijl sommige ook een opslagruimte hebben waar goederen kunnen worden gestapeld of opgeslagen. Er zijn zelfs vrachtwagens die een vorkheftruck achter de vrachtwagen hebben, om overal de zware goederen gemakkelijk in en uit te kunnen laden.

Onderdelen

De vorkheftruck heeft verschillende secties met de hefhoogte, aandrijving, tegengewicht, vorken, takel en sleepketting in sommige gevallen. De hefhoogte verwijst naar de afstand van de grond naar het hoogste deel van de hefhoogte van de heffing. De aandrijving bepalen hoe de vorkheftruck beweegt en omvat de aandrijfrollen, assen en de hydraulica. Al deze onderdelen zijn belangrijk bij het opheffen van zware belastingen. Het andere belangrijke aspect is de vooras, welke in het algemeen breder is dan de achteras. Bovendien hebben de meeste vorkheftrucks Hydro-gewrichten om trillingen bij hoge snelheden te helpen voorkomen. Een andere factor, naast laadvermogen, is de draai van de motor. Hoe meer beurten de motor draait, hoe sneller de belasting wordt verplaatst. Een belangrijke factor die moet worden overwogen voordat een vorkheftruck wordt gekocht, is de motor soort. Er zijn over het algemeen twee verschillende motoren beschikbaar in vorkheftrucks, de elektrische vorkheftruck of een interne verbrandingsmotor. De grootte en de nominale capaciteit van de motor beïnvloedt direct de capaciteit van de gekochte truck. Bij het kopen van een tweedehands heftruck, is het het beste om een vorkheftruck te krijgen die wordt geleverd met een garantie. Bijna alle fabrikanten bieden ook uitgebreide garanties. Hoe langer de garantie hoe beter, want u zult extra hulp nodig hebben, moet er iets gebeuren met uw nieuw gekochte vorkheftruck.

Veilig in gebruik

Wat de gewichtsverdeling betreft, is het gewicht verdeeld over de vooras en / of achteras wat wordt aangeduid als de voorste gewichtsverhouding. Deze ratio wordt gemeten in termen van procenten. Als het gewicht op de vooras bijvoorbeeld 50% is over die van de achteras, staat dit bekend als de voorste gewichtsverdeling. Aan de andere kant kan ook een voorste gewichtsverdeling die minder dan veertig procent is, ook wordt aangeduid als de achterkant gewichtsverdeling. Om ervoor te zorgen dat de truck-operator van de vorkheftruck veilig is, moeten alle handboeken van de bedieningshandleidingen en aanwijzingen grondig worden bestudeerd. De operator en / of het bedrijf mogen nooit een vorkheftruck bedienen zonder eerst de training te ondergaan.