Als particulier hoef je er niet eens over na te denken wat je moet met je afval. Veel huizen hebben een rijtje rolcontainers staan. Een voor restafval, één voor GFT-afval, één voor kunststof verpakkingsmateriaal en zelfs soms nog een voor oud papier. Heb je geen eigen rolcontainers? Dan is de kans, als particulier, groot dat je een milieupark(je) in de buurt hebt of misschien zelfs wel in de kelder van je flat of appartementencomplex. Dat is dus goed geregeld! Maar wat nu als je MKB'er bent? Je hebt een eigen zaak en je wilt evengoed van je afval af. Altijd je afval maar mee naar huis nemen of zelf naar de vuilstort brengen is geen optie. Een rolcontainer huren is dat wel!

Een rolcontainer huren is de oplossing voor jouw afval

Het is natuurlijk belangrijk dat je, bijvoorbeeld in je winkel of café, geen enorme stapels afval hebt liggen. Niet alleen is dat niet hygiënisch, het is ook nog eens ronduit gevaarlijk. Maar in veel gemeentes moet je dan zelf een rolcontainer huren. Je moet ook zelf regelen dat deze wordt geleegd. Dat klinkt allemaal nogal heftig, maar dat valt echt reuze mee. Je kunt alles online regelen. Van het huren van de rolcontainer tot het afspreken wanneer deze wordt geleegd.

Welke rolcontainer heb je nodig?

Het is in Nederland verplicht om je afval gescheiden aan te bieden. Het is dus verstandig om goed na te denken voor je een rolcontainer huren gaat. Welk afval heb je? En hoe wil je het afvoeren? Heb je een winkel in huishoudelijke artikelen? Dan zul je vooral oud papier, karton en plastic verpakkingsmateriaal moeten weggooien. Informeer eerst bij de leveranciers of je lege dozen weer mag retourneren, is dit niet het geval? Dan kun je een rolcontainer huren voor papier en karton en één voor plastic verpakkingsmateriaal. Heb je een groentewinkel? Dan zul je vooral baat hebben bij een GFT-container.

Kies je container verstandig

Niet iedereen heeft een buiten bij de winkel of het magazijn. En dus moeten de meeste MKB'ers er goed om denken welke container zij gaan huren. Een van de vereisten is dat deze door de deuropening past. Een gewone rolcontainer past door een gewone deuropening. Maar wist je dat er zelfs rolcontainers op 4 wielen zijn die door een gewone deuropening passen? Dat is wel zo handig wanneer je veel afval hebt. De 4 wielen onder de container maken ook nog eens dat je de container gewoon kunt rijden. Je hoeft deze niet eerst te kantelen.