De vloer van laminaat is ontzettend populair. Als je een vloer van laminaat van laminaatenparket.nl wilt, is het een goed idee om de vloer door een professioneel bedrijf te laten leggen. In veel gevallen zitten de kosten voor het leggen al bij de kosten per m² inbegrepen. In sommige gevallen betaal je echter een kleine meerprijs voor het leggen van de vloer. Het is dan ook verstandig om vooraf even na te gaan wat voor kosten hierbij komen kijken. Wil je zeker weten dat de laminaatvloer goed gelegd wordt, is het een uitstekend idee om het legwerk aan de vakmannen over te laten. Ben je zelf een beetje handig, dan kun je een vloer van laminaat echter ook prima zelf leggen.

De voordelen van laminaat

Een vloer van laminaat brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst heb je ontzettend veel kleuren om uit te kiezen. Er zijn ook diverse motieven om uit te kiezen als je een laminaatvloer wilt. Bovendien heeft iedere vorm van laminaat weer een andere structuur. Denk bijvoorbeeld aan de nerven in de vloer. Laminaat is ook erg kleurvast. De vloer zal dus niet snel zijn kleur verliezen. Bovendien is een laminaatvloer onderhoudsvriendelijk en vaak ook vochtbestendig. Soms kiezen mensen ervoor om de laminaatvloer zelf te leggen. Vergeleken met andere soorten vloeren is dat relatief eenvoudig. Toch kun je beter geen risico’s nemen en het leggen uitbesteden als je niet zo handig bent. Zo voorkom je dat de vloer niet naadloos aansluit.

Is de visgraat vloer iets voor jou?

Als je een laminaatvloer wilt, kun je onder andere voor een vloer met visgraatpatroon kiezen. De visgraat vloer wordt vaak omschreven als tijdloos en modern. Dat betekent ook dat de vloer goed met diverse interieurstijlen te combineren valt. Het visgraatmotief wordt al eeuwen gebruikt door verschillende architecten. Echter, is er de laatste jaren ook steeds meer vraag ontstaan naar deze soort vloeren. Een visgraat vloer van PVC is overigens ook mogelijk. Net als de vloer van laminaat, is ook de vloer van PVC erg onderhoudsvriendelijk. Dit kan dan ook een zeer goed alternatief zijn voor de laminaatvloer. Beide vloeren hebben echter hun voor- en nadelen.

Welke vloer kies jij?

Er is geen beste keuze als je een vloer van laminaat wilt aanschaffen. Het gaat in de meeste gevallen om een kwestie van smaak. Met de juiste vloer is je woning een stuk eenvoudiger schoon te maken. Het is dan ook belangrijk dat je een vloer kiest die goed bij jou en de inrichting van je woning past.