Helaas komt het regelmatig voor dat iemand wordt aangereden op de fiets. Als dit bij jou gebeurd is het fijn als je weet wat je moet doen en hoe je moet handelen. Om deze reden hebben wij 4 tips waar je aan kunt denken als jij ooit wordt aangereden op de fiets. Door deze tips kun jij er misschien voor zorgen dat je schadevergoeding krijgt en dat is erg belangrijk. Als je dat namelijk niet krijgt moet je zelf betalen voor alle kosten die komen kijken bij het ongeluk.

1. Breng eerst jezelf in veiligheid

Ondanks dat je natuurlijk schadevergoeding wilt is dit niet het belangrijkste. Is een fietser aangereden dan is het allerbelangrijkste dat hij of zij eerst veilig is. Als je op een drukke weg wordt aangereden kan het zijn dan je na de aanrijding nog niet veilig bent. Als ergens veel verkeer is en jij vliegt de straat op na een aanrijding dan kan het heel slecht aflopen. Het is daarom extreem belangrijk dat zodra je een ongeluk als deze meemaakt je jezelf zo snel mogelijk in veiligheid weet te brengen. Dit gaat natuurlijk boven alles. Als je eenmaal echt veilig bent dan kun je gaan denken aan de volgende stappen.

2. Verzamel bewijs

Zodra iedereen veilig is is het belangrijk dat je bewijs krijgt van het ongeluk. Maak zoveel mogelijk foto’s om te laten zien wat er nou is gebeurd en van wie het de schuld was. Dit doe je door foto’s en video’s te maken, maar ook door getuigen te vragen om hun contactgegevens. Als mensen het ongeluk hebben gezien kunnen deze jou helpen bij het opstellen van jouw zaak. Als jij geld als schadevergoeding wilt dan moet je wel bewijs hebben van het ongeval en getuigen zijn ideaal in dit geval.

3. Vul schadeformulier in

Je moet ook snel een schadeformulier invullen om het ongeluk duidelijk in kaart te hebben. Dit formulier moet altijd worden ingevuld bij een verkeersongeval, dus vergeet dit vooral niet te doen.

4. Schakel zo snel mogelijk letsel advocaat in

Als je als fietser aangereden bent dan heb je al het recht op een schadevergoeding, maar deze krijg je pas als je de tegenpartij aansprakelijk stelt. Dit kun je alleen doen in samenwerking met een letsel advocaat. Samen met jouw letsel advocaat doorloop je het ongeluk en bereken hoeveel schadevergoeding jij eist. Het is verstandig om zo snel mogelijk met een letsel advocaat te praten.