Er zijn veel Nederlanders die ervan dromen om ooit voor henzelf een eigen bedrijf te mogen openen. Dat is natuurlijk ook erg logisch, want als ondernemer kan je meer verdienen en heb je ook meer vrijheid in je leven. Het oprichten en runnen van een eigen bedrijf is zeker niet makkelijk en vergt veel inspanningen. Daarnaast heb je ook allerlei verschillende zaken nodig wanneer je een eigen bedrijf wilt starten. Je komt daar snel meer over te weten in dit artikel. 

 

Inschrijven bij de kamer van koophandel

Een van de belangrijkste zaken die je nodig hebt als je een eigen bedrijf wilt starten, is een inschrijving bij de Nederlandse kamer van Koophandel. Volgens de Nederlandse wetten moet ieder Nederlands bedrijf zich registreren bij de Kamer van Koophandel. Dit kun je vaak binnen enkele werkdagen doen en je bedrijf staat dan ook direct geregistreerd. Dit kost maar enkele tientallen euro’s, maar kan iets duurder worden als je er ook een uittreksel bij wilt hebben. Wanneer je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, mag je jezelf officieel ondernemer noemen en kun je beginnen met het uitvoeren van werkzaamheden. 

 

Een zakelijke rekening

Wanneer je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en opdrachten wilt gaan uitvoeren, is het ook zo fijn dat je klanten je kunnen betalen. Je kunt daar je persoonlijke bankrekening voor gebruiken, maar dat is niet aan te raden. Dat heeft ermee te maken dat je persoonlijke en zakelijke zaken altijd gescheiden moet houden. Een van de beste keuzes die je dus kunt maken, is het aanvragen van een zakelijke bankrekening bij een Nederlandse bank. Echter, je moet er wel rekening mee houden dat dit enkele dagen tot weken kan duren, maar ook dat de kosten van een zakelijke rekening stukken hoger zijn dan die van een persoonlijke rekening. 

 

Mogelijke bedrijfswagen

Als je een bedrijf hebt opgericht of wilt oprichten dat bepaalde werkzaamheden uitvoert waarbij een bedrijfswagen nodig is, is het natuurlijk nodig om een bedrijfswagen aan te schaffen. Je kunt hiervoor terecht bij talloze bedrijven in Nederland. De meeste ondernemers kiezen ervoor om een bestelwagen of een bedrijfswagen zoals een Mercedes Benz Sprinter of Renault Trafic Occasion te leasen. Dat heeft ermee te maken dat het veel voordelen te bieden heeft en het relatief goedkoop is. Als startende ondernemers is het nooit aan te raden om gelijk een bedrijfswagen aan te schaffen, want het zou zonde zijn als je daar direct al je geld in gaat investeren.