Heb je al geprobeerd om als ZZP'er een lening voor een auto te krijgen? Of om als ZZP'er een leaseauto te regelen? Dat is bijna niet te doen! Gelukkig werken steeds meer ZZP'ers vanuit huis en hebben ze niet heel vaak een auto nodig. Maar wat nu als dat ineens wel het geval is? Als je ineens verschillende afspraken buiten de deur hebt? Hoe kom je dan aan een ZZP auto? De oplossing staat dichterbij dan je denkt. Misschien zelfs wel bij jou in de straat. Want met zakelijk autodelen heb je altijd een auto in de buurt. Het enige is dat jij geen eigenaar bent en dus de auto zult moeten reserveren. Maar dat is werkelijk het enige nadeel van zakelijk autodelen.

Zakelijk autodelen regel je via de Greenwheels app

Heb je wel eens een auto gehuurd? Dan weet je wat een rompslomp daarbij komt kijken. Je moet papieren invullen, een kopie van je rijbewijs inleveren, van te voren betalen, noem maar op. Ook als je meerdere keren per maand bij hetzelfde bedrijf een auto huurt zul je hier tegenaan lopen. Gelukkig werkt zakelijk autodelen van Greenwheels een stuk gemakkelijker. Het is een kwestie van eenmalig registreren en je gegevens invullen en je bent "good to go". Je kunt met de app heel gemakkelijk zakelijk autodelen door een Greenwheels auto te reserveren. Wist je dat de app zelfs werkt om de auto te openen?

Hoe zit dat met tanken en kilometers

Het gedoe met zakelijk rijden is toch vaak dat je je kilometers moet bijhouden. Je moet ervoor zorgen dat alles klopt. Daarbij moet je, natuurlijk, ook regelmatig tanken of opladen, afhankelijk van wat voor auto je rijdt. Met zakelijk autodelen hoef je je nergens zorgen over te maken. Op je maandfactuur staat exact het aantal kilometers beschreven dat je hebt gereden. En het tanken? Dat is inbegrepen bij de prijs. Je bent aan de beurt om te tanken wanneer de tank voor minder dan een kwart vol is.

Geen eigen auto nodig met een Greenwheels in de buurt

Je vindt één van de ruim 2.150 Greenwheels deelauto's in alle grotere steden in Nederland. Ook op veel treinstations zijn deze auto's te vinden. Je kunt dus ook vanuit de trein een auto pakken om het laatste stuk naar je afspraak af te leggen. Is je afspraak afgelopen? Dan zet je de auto weer op de speciaal gereserveerde plek. De auto staat dan weer klaar voor de volgende bestuurder.