Is jouw huis nodig toe aan een opknapbeurt? Gelukkig kun je dat op verschillende manieren realiseren. Wél is het zo dat een verbouwing, zeker wanneer het een grote betreft, heel wat geld kan gaan kosten. Heb jij spaargeld? Dan is het soms niet de beste optie om dit helemaal uit te geven aan je verbouwing. Zo heb je geen financiële buffer meer voor een later moment wanneer je dit hard nodig kunt hebben. Wil jij weten hoe je jouw verbouwing het beste kunt financieren? Lees dan deze blogpost!

Tweede hypotheek nemen/oversluiten

Wil jij je huis een grote opknapbeurt geven? Dan komen er vaak verduurzamingsmaatregelen bij kijken. Nu is het zo dat deze maatregelen van verduurzaming gestimuleerd worden door de overheid. Een manier waarop ze dit doen is door subsidie te geven voor bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen. Maar alsnog kost het plaatsen van deze zonnepanelen je veel geld. Wist je dat duurzamere huizen ook aanzienlijk in waarde stijgen? Zo kun je gaan voor een huis verduurzamen hypotheek.

Huis verduurzamen hypotheek

Wanneer je een nieuwe hypotheek wilt afsluiten, kun je normaal gesproken 100 procent van de waarde van je woning financieren met een lening. Maar, wanneer je kiest voor een zeer energiezuinig huis of deze flink wilt verduurzamen, is het mogelijk om dit getal te verhogen tot 106 procent. Dit extra geld mag je dan wel alleen uitgeven aan de verduurzamingsmaatregels of aan een huis dat al een zuinig energielabel heeft. Deze optie is voor mensen die nu geen hypotheek meer hebben lopen of die misschien hun eerste huis gaan kopen. Maar, er is ook veel mogelijk als je al wel een huidige hypotheek hebt. Zo kun je je hypotheek oversluiten of bijvoorbeeld een tweede hypotheek nemen. Daarnaast is er nog de optie om je maximale hypotheek te verhogen door een duurzaamheidslening van het SVn.

Wat past bij mijn situatie?

Een (tweede) hypotheek afsluiten of oversluiten, doe je natuurlijk niet zomaar. Er komen namelijk hypotheek verhogen kosten bij kijken. Daarom is het zeer belangrijk om onafhankelijk advies in te winnen over je eigen situatie. Dit kun je het beste doen bij een hypotheekadviseur. Deze kan je voorzien van onafhankelijk advies, maar dit is zeker niet altijd zo. Sommige adviseurs kunnen ook gelijk hypotheken afsluiten en deze werken vaak samen met bepaalde partijen. Ga voor een adviseur die geen hypotheken afsluit of ga er voor eentje die met veel verschillende partijen samenwerkt. Zo weet je zeker dat je bij de beste optie voor jouw situatie terecht komt! Ook bestaat vaak de mogelijkheid om een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te vragen.