Misschien heb je de term al weleens horen vallen: ‘cryptomunt’. De kans is namelijk groot. De meeste mensen hebben weleens van het woord gehoord en kunnen ook wel een paar muntsoorten noemen. Maar hoe het nu precies werkt? Dat blijft voor velen een raadsel, en dat terwijl er veel om te doen is. Bijvoorbeeld in de wereld van het beleggen. In deze blog vertel ik je hier meer over, wat kun je er nu precies mee en wat is het? Lees je mee?

De digitale portemonnee

Het is eigenlijk precies hetzelfde als gewoon geld, zo’n cryptomunt. Er hangt een bepaalde waarde aan een digitale munt, zoals wij die hangen aan een fysiek stuk rond metaal. Er zijn verschillende munten en de ene munt is, net zoals dat in de ‘gewone’ wereld zo werkt, meer waard dan de ander. Alleen het uitwisselen gaat op een iets andere manier. Het ruilen en wisselen en uitgeven van cryptomunten gaat via zogenaamde ‘exchanges’, zo eentje is Bitstamp. Het is belangrijk dat je een betrouwbare exchange gebuikt omdat je geen zicht hebt op dit digitale geld maar er wel net zo veel of soms meer waarde aan hangt dan een euro. Een Bitstamp review laat je zien dat dit een goed platform is waar de uitwisseling op kan plaats vinden.

Gokken en betalen

Door cryptomunten te kopen, stort je jezelf als het ware in de wereld van het beleggen. Jouw munt kan namelijk zomaar meer of minder waard worden, dit komt doordat het nog geen bekend betaalmiddel is en ook niet zo gangbaar. Zo kan de populariteit nog wel fluctueren. Je gokt dus een beetje. Gelukkig is de markt een stuk beter in te schatten dan een croupier in het casino. Het enige wat je moet doen is zorgen dat je op de hoogte bent. Wil je echt gaan investeren in cryptomunten, praat dan met professionals die jou precies kunnen vertellen hoe het allemaal werkt en waar je op moet letten.

Let goed op

Ook zijn er tal van sites te vinden online die je vertellen hoe het allemaal in elkaar zit. Zo kan je de gehele geschiedenis van de cryptomunt teruglezen en zijn er overal tips te vinden. Op die manier hoef je geen grote risico’s te nemen en onbezonnen te werk te gaan. Met wat voorbereiding boek je zo in één keer een hoop succes. Je ondersteunt een bedrijf waar je achter staat en kan daar wellicht geld uithalen wanneer je besluit door te gaan met iets anders bijvoorbeeld.