De karwei, de Gamma of de Hornbach, allemaal vrij bekende bouwmarkten waar je misschien al wel een aantal bent geweest in je leven. Voor een simpel blik verf of misschien zelfs wel voor materialen voor je meubelen of opvulmateriaal. Het is super handig dat we zoveel van zulke bouwmarkten in Nederland kennen waar je al je doe-het-zelf spullen eenvoudig kan kopen. Maar waar ga jij meestal naar toe en kies je voor de dichtstbijzijnde of toch voor de beste in kwaliteit? Natuurlijk kent Nederland ook zijn favorieten en die zetten we hier voor je op een rijtje.

De beste van Nederland

Al 14 keer op rij is de Hornbach uitgeroepen tot de beste bouwmarkt van Nederland. Ondanks dat ze misschien mindervestigingen hebben dan de Gamma, Karwei of Praxis gaan we graag naar de Hornbach. De retail prijzen worden binnen gehaald op basis van beoordelingen van consumenten. Ze geven dus een goed beeld van wat Nederland echt van de Hornbach vindt. Gemiddeld stemmen 200.000 Nederlanders jaarlijks op de beste bouwmarkt van Nederland. Ze kunnen hierbij stemmen op ruim 200 verschillende winkels verspreid door Nederland. Hier komt elke keer de Hornbach als beste uit de bus. En dit is natuurlijk niet voor niks!

Waarom de Hornbach?

Eén van de redenen waarom de Hornbach als de beste beoordeeld wordt heeft te maken met de prijs. Gemiddeld zijn consumenten volgens de Consumentenbond 12% goedkoper uit als ze iets bij de Hornbach aanschaffen. Daarna volgt in de top 3 goedkoopste bouwmarkten de Bauhaus en Gamma. Overigens ben je nog goedkoper uit als je de aanbiedingen in de gaten houdt. De Hornbach heeft regelmatig aanbiedingen vooral met verf. Je kan dan tot wel 30% besparen in tegenstelling tot de andere bouwmarkten in Nederland. Naast de goedkope prijzen staat de Hornbach ook bekend om zijn goede service en advies. Waar je bij een andere bouwmarkt soms weinig zinnige antwoorden op je vraag krijgt is dit bij de Hornbach wel anders. En niet alleen in de winkel wordt je erg goed geholpen door de medewerkers van Hornbach. Ook online zal je goed de weg weten te vinden en goed geholpen kunnen worden via de klantenservice. Hornbach beschikt ook over een app waarin je heel wat wijzer kunt worden met bepaalde dingen. Denk bijvoorbeeld aan tips over het super strak verven van je muur. Of tips voor het gebruiken van je opvulmateriaal. Kortom, voor zowel verf, materialen voor je meubel of opvulmateriaal, je vindt het allemaal bij de best geteste bouwmarkt van Nederland!