Wanneer je een nieuwe motor hebt komt er meer bij kijken dan je denkt. Een goed voorbeeld hiervan is een verzekering. Er zijn onwijs veel aanbieders, verschillende prijzen, en verschillende dekkingen. In deze blog ga ik vertellen waar je het beste op kunt letten tijdens het afsluiten van een motorverzekering, en wat de verzekeringen inhouden.

Je kunt je motor verzekeren op drie verschillende manieren. Namelijk WA, WA beperkt casco en WA volledig casco. Sommige verzekeraars bieden ook een extra WA volledig casco +3 jaar aanschaf-/taxatiewaarde. Hieronder zie je elke verzekering kort uitgelegd. Het werkt eigenlijk hetzelfde als met auto verzekeringen. Als je daar al ervaring mee hebt ga je hier ook uit komen.

WA

WA verzekering is een minimale verzekering. Hier wordt niet veel gedekt. Eigenlijk is dit een verzekering voor hele oude motoren die bijna niks meer waard zijn.
Met een WA verzekering wordt alleen wettelijke aansprakelijkheid en WA dekking tijdens winterstop gedekt.

WA Beperkt Casco

Hier wordt al iets meer gedekt, en krijg je dekking op storm, brand, natuurschade en diefstal. Tussen de verzekeringen is dit de middenweg waar je voor kunt kiezen. Dit is voor motoren die niet gloed nieuwe zijn maar nog lang niet klaar zijn voor de sloop.

WA Volledig Casco

Dit is de verzekering voor een gloed nieuwe motor, of een motor tot ongeveer vijf jaar oud. Hier ben je voor alles gedekt. Wat er nog bij komt vergeleken met beperkt casco is aanrijding (ook eigen schuld) en vallen.

WA Volledig Casco +3 Jaar Aanschaf-/taxatiewaarde

Deze verzekering wordt niet altijd aangeboden, wat hier nog bij komt is de aanschaf-/taxatiewaarde vergoeding. Mocht je een gloed nieuwe motor hebben gekocht is dit misschien wel de optie voor jou. Het geeft meer zekerheid mocht er wat gebeuren met je motor.

Hoe moet ik kiezen?

Het is een heleboel informatie wat de keuze niet altijd makkelijker maakt. Een motor verzekering vergelijken is gelukkig ook een ding. Vaak moet je dan het kenteken van je motor invoeren op de website. Belangrijk dat je die bij de hand hebt.

Om samen te vatten zijn dit te belangrijke dingen die je moet meenemen tijdens het uitzoeken van een motor verzekering.
Hoe oud je motor is, om te beslissen wat voor dekking je wilt en hoeveel je gedekt wilt hebben, wat ook weer samenhangt met de prijs van de verzekering.

Wanneer je deze keuzes op een rijtje hebt kun je een vergelijking gaan maken door middel van verschillende vergelijkswebsites. Let hier goed op hoe hoog het eigen risico is bij verschillende verzekeraars. Een laatste tip die ik wil meegeven, kom je er helemaal niet uit schakel hulp in van een vergelijkingswebsite. Vaak hebben ze een telefoonnummer waar ze op te bereiken zijn en kunnen zij je helpen met een juiste keuze.

Veel veilige kilometers gewenst!