Iedereen heeft weleens een overduidelijke lekkage. De kraan druppelt, de sifon is losgeschoten of de wasdroger is weer gaan wandelen en heeft de afvoerbuis meegenomen. Dan is het snel duidelijk óf het lek gedicht kan worden, en hoe. Negen van de tien keer kan je dat zelf dan ook. Het nadeel van water is natuurlijk dat het overal in gaat zitten. Het volgt simpelweg de zwaartekracht en vindt al-tijd haar weg naar binnen op plekken waar je het liever niet nat ziet worden. Geef dan een AKC Loodgieter een belletje, zij hebben jarenlange ervaring met de meest complexe lekkages.

Hoe kom je erachter waar precies de lekkage zit?

Lekkages hebben een heel breed spectrum; van geniepig in je wanden kruipen en pas tijden later zich vertonen als vochtvlekken of zelfs schimmel, tot hele duidelijke lekkages bij harde regenval en een fout in de verbinding met de regenpijp die het water zelfs door je raam naar binnen laat gutsen. Als het gaat om een minder zichtbare, bestaan er speciale apparaten en camera’s die ervoor zorgen dat er geen onnodig sloopwerk je de kosten in jagen en daarna weer herstel vereisen waar je te lang op moet wachten.

Snelle service, lange termijn oplossing, eerlijke kosten

Bij die ene keer dat het toilet zo verstopt was dat je het zelf niet meer kon ontstoppen, had je de eerste de beste loodgieter die opkwam op het internet gebeld en laten komen om 23.00 uur. Dat werd een dure grap en uiteindelijk bleek het hele probleem ergens anders te liggen, maar was je wel het dubbele van je weekenduitgaven kwijt. Het was zo veel fijner geweest als je nou een kundige loodgieter had gehad, in plaats van die boef die langskwam. Bij een loodgieter in Amsterdam doen ze vaak aan de “no cure no pay” aanpak, wat je een gerust hart geeft dat je met een gewenst resultaat na het fiasco van de lekkage weer door kan gaan met je weekend.

Wist je dat lekdetectie vergoed wordt?

Het beste is ook nog, als je het goed laat doen als je een lekkage in Amsterdam hebt en je laat je helpen door een goede loodgieter, je direct een meetrapport krijgt, die heel uitgebreid is met de hele documentatie en foto’s waardoor je het rapport kan declareren bij de verzekering en wordt het ook nog vergoed!