Je kent het gevoel vast wel dat als je opstaat of uit bed stapt je een stijve rug of nek voelt. Bij de meesten is dit dan na een paar rek en strek oefeningen alweer over. Helaas gaat dit bij sommigen van ons niet zo gemakkelijk over en zal dit voor langdurige pijn zorgen. Rug en nek klachten kunnen je in het dagelijks leven erg belemmeren tot simpele taken zoals fietsen, lopen of dingen tillen. Maar gelukkig zijn er een aantal dingen die je zelf kan proberen om het te verminderen of om te voorkomen. En als dit dan nog niet helpt is het tijd om een professional op te zoeken!

Aanpassingen in je leven

Als je merkt dat je voornamelijk last hebt na het slapen is het tijd om is te gaan kijken naar je kussen of matras. Het kan namelijk zo zijn dat je matras al te oud is en daardoor is doorgezakt. Als je elke nacht weer op een doorgezakt matras slaapt slaap je eigenlijk constant in een soort holletje waardoor je rug niet kan rusten en ontspannen. Als dit niet het geval is kan je nog is kijken naar je kussen. Je hebt speciale kussens voor een buikslaper, een rug slaper en een zijslaper. Hier zit verschil in qua dikte en hoogte van je kussen. Ook zijn er speciale ergonomische kussens voor mensen met nek klachten. Wellicht dat dat iets voor jou is! Ook is het eens goed om naar je gehele houding te kijken. Hoe zit je bijvoorbeeld achter je laptop? En hoe lig of zit je in je vrije tijd als je tv zit te kijken? Dit kan allemaal invloed hebben op jouw rug en nek pijn. Als je voor jezelf al deze punten bent afgegaan en je nog steeds erg veel last hebt is het tijd om een fysio of chiropractor op te zoeken!

Chiropractor

Als je erg vast zit dan kan het wel eens nodig zijn om goed losgemaakt te worden. Dit kan je door middel van masseren laten doen bij fysio hilversum of je neemt eens een kijkje bij een chiropractor die je zal kraken. Je moet voor jezelf even kijken wat je het fijnst vindt aanvoelen en wat jouw gewrichten en spieren natuurlijk het best werkt. Het belangrijkste is uiteindelijk dat je van je pijn afkomt en gewoon weer vrij kan leven. Want niemand wordt natuurlijk vrolijk van een pijnlijke rug of nek tijdens het opstaan of gedurende de hele dag…