Afgelopen jaar konden we het kerstfeest niet met anderen vieren. Door de crisis was dat simpelweg niet zo veilig. Maar dit jaar mag er weer een hoop! Toch hoor ik steeds vaker om mij heen dat men het vorig jaar toch ook wel makkelijk en gezellig vond. Ik dacht daarover na en besloot een blog te schrijven, want het is toch eigenlijk heerlijk om zo’n speciaal feest in het klein te vieren? Ik vertel je er over. Lees je mee?

We zijn het gewend

Uit gewenning willen we misschien dit jaar weer de hele familie uitnodigen, of misschien wel omdat we het gevoel hebben dat we iets moeten inhalen van vorig jaar. Maar we zijn er inmiddels ook aan gewend geraakt om samen te komen met een kleine kring, de kring die ons het meest dierbaar is. Dus wellicht moet je dit jaar bewust een afweging maken waar je de meeste zin in hebt, niet wat er van je verwacht wordt. Misschien spendeer jij die vrije dagen wel het liefst in bed met een stapel films?

Op het werk

Ook op de zaak vieren we natuurlijk het kerstfeest. En als je niet per se kerst viert, kan je alsnog meevieren in deze feestmaand. Het is ook een tijd om dankbaar te zijn voor wat je hebt en kan en mag doen in het leven. laat dit ook aan je werknemers blijken door hen een mooi kerstpakket cadeau te geven. Dit hoeft je geen grootse bedragen te kosten je laat zo wel de waardering vanuit het bedrijf blijken. Zo onderhoud je de relaties met je personeel en zakenrelaties goed. Iedereen houdt er toch van om iets te krijgen en uit te pakken?

Tijd met z’n tweetjes

Ik hoor om mij heen steeds meer koppels die nu al besloten hebben om het met z’n tweetjes te vieren, gewoon thuis of met een etentje. Je kan een heleboel kleine kerstcadeaus voor je relatie kopen om zo, zonder dat het een rib uit je lijf moet kosten, toch dingen onder de boom te kunnen leggen en samen uit te kunnen pakken. Het feest wordt zo veel intiemer en je kan helemaal zelf besluiten hoe je het hebben wilt. Gaan jullie eropuit, opgetut en al? Of blijf je misschien binnen in je pyjama en speel je spelletjes met elkaar?

Extra speciaal

Natuurlijk wil je ook andere mensen je waardering laten blijken. Maar misschien wil je niet bij iedereen op bezoek. Met een brievenbus kerstpakket kan je alsnog iets opsturen en zo laten weten dat je aan de mensen om je heen denkt, zonder dat je jouw hele planning ervoor om moet gooien.