…en meer van dat soort vragen moeten opgelost worden voor je aan je nieuwe studiejaar begint. De meeste scholen zijn inmiddels alweer een paar weken onderweg in het nieuwe schooljaar maar dat betekent niet dat jij als student daar al helemaal klaar voor bent. In deze blog vertel ik je waar je op kan letten zodat jouw start zo soepel mogelijk verloopt. En als je start goed verloopt, dan is het ook makkelijker om dat door te trekken in de rest van het schooljaar. Lees je mee?

Check, check doublecheck

Je moet natuurlijk het één en ander in huis halen voor je aan je studie kan beginnen. Zo wordt het bijvoorbeeld heel moeilijk om aantekeningen te maken tijdens colleges zonder papier en pen. Tijd dus om wat schrijfwaar in huis te halen en je kan natuurlijk nooit genoeg notitieboeken hebben. Daarnaast heeft menig student een laptop (nodig). En dus zal je die ook in huis moeten hebben. Is je laptop stuk? Laat hem dan zo snel mogelijk maken. Een veelvoorkomend probleem is waterschade en dat kan je natuurlijk echt niet gebruiken, zeker niet tijdens de start van een nieuw studiejaar. Waterschade macbook herstellen kan gelukkig bij PCHulp. Zij checken wat er mis is en zorgen zo snel mogelijk dat je weer snel verder kan.

Een goede planning

Een nieuw schooljaar komt met nieuwe opdrachten en die nemen we vaak mee naar huis. Al snel vervallen we in het welbekende uitstelgedrag maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Maak iedere week een duidelijke en behapbare planning om zo up-to-date te blijven met je schoolwerk zonder dat je overloopt. Anders duurt het wel heel lang tot de volgende vakantie je wat ontspanning kan brengen.

Vind de balans

Sowieso is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen de dingen die je moet doen en de dingen die je wilt doen. Of dat nu om werk en privé gaat of school en privé of misschien wel alle drie tezamen. Alleen zo blijven we gemotiveerd en genieten we van het leven.

Maak het interessant voor jezelf

Dan kan het natuurlijk alsnog zo zijn dat je niet alles even leuk of interessant vindt maar dan moet je zelf op zoek gaan naar aspecten die jou wel prikkelen. Gebruik daar bijvoorbeeld het internet op je net herstelde macbook voor. Zo kun je jezelf blijven ontwikkelen op een leuke manier zelfs als iets in eerste instantie niet zo leuk lijkt.