Een huis is waar iemand zich op zijn veiligst hoort te voelen. Het is waar de familie woont, waar de huisdieren zijn en waar alle bezittingen die iemand heeft, liggen. Met al deze belangrijke dingen op één plek is het wel belangrijk dat het veilig is. Zo komen er geen mensen binnen die daar eigenlijk niet hoeven te zijn en is er geen risico dat er spullen gestolen zouden kunnen worden.

Beveiligingscamera’s

Beveiligingscamera’s zijn niet over te slaan wanneer het draait om beveiliging voor het huis. Er bestaan camera’s voor zowel binnen- als buitengebruik. Voor complete veiligheid is het aan te raden om beide soorten camera’s aan te schaffen, maar camera beveiliging kopen is ook mogelijk voor binnen- óf buitengebruik. Camera’s filmen constant. De video’s kunnen live bekeken worden, maar het terugkijken van opgenomen beelden is een optie. Zo is er altijd te zien wat er in het huis gebeurd of gebeurd is. Deze beelden kunnen makkelijk bekeken worden op monitoren of op de smartphone. Om ervoor te zorgen dat alles zo optimaal mogelijk werkt, is camera beveiliging inclusief installatie een goed idee om aan te schaffen. Zo loop je niet zelf te prutsen met allerlei draden en technieken, maar kan een gecertificeerde installateur dat doen.

Sensoren

Sensoren worden eigenlijk al een tijde gebruikt in huisbeveiliging. Denk maar aan de rookmelder! Dit is ook een sensor, om aan te geven wanneer er zoveel rook is dat er mogelijk brand is ontstaan in huis. Nu zijn er ook bewegingsmelder verkrijgbaar, deur- of raamensoren of een watermelder, die tijdig aangeeft wanneer er sprake is van lekkage in huis. Met de correcte sensoren zal elke vierkante centimeter van het huis gescand worden, zodat er geen mogelijkheid is dat het ooit mis zal zijn.

Mistgenerator

Een mistgenerator werkt ook op een sensor. Bij deze type beveiliging wordt er dikke mist een kamer ingespoten. Hierdoor wordt het zicht vermindert tot maar 30 centimeter. Kortom, een inbreker kan niets meer zien! Mistgeneratoren zijn erg goed in het afschrikken van mensen die niet in een huis horen te zijn, terwijl de spullen in de ruimte tegelijkertijd onaangetast blijven. Het is een veilige manier van het huis beschermen en inbrekers afschrikken.

Buren en hond

Die technische snufjes zijn super handig, zoals te lezen valt, maar soms werken de oude, vertrouwde middelen het beste. Zeker wanneer iemand voor een langere tijd weggaat, bijvoorbeeld op vakantie, is het handig om aan de buren te vragen of zij een oogje in het zeil willen houden. Vertel hun wanneer je terugkomt van vakantie en of er eventueel iemand in het huis verwacht wordt. Wordt er niemand verwacht en is de vakantie nog niet voorbij? Dan kunnen de buren even de politie bellen. Een hond is daarnaast erg handig om ongewilde bezoekers af te schrikken. Goed getraind en met een lekker harde blaf jagen ze iedereen weg die niet gewenst is, zelfs de postbode.