Het is voor vele jongens vanaf jongs af aan al een droom om een eigen motor aan te schaffen. Een motor ziet er gaaf uit en geeft het rijden op dit voertuig daarnaast ook nog eens een lekkere adrenaline kick. Wel is het vaak best een grote investering om een serieuze motor aan te schaffen. Ook is het voordat je met je motor de weg op mag verplicht om deze te verzekeren. 

 

Het vergelijken van verschillende verzekeringen 

Bij het aanschaffen van een motor is het verstandig om goed na te denken over je motorverzekering. Een motor verzekeren is niet iets wat je vaak zult doen in je leven, de kans is dan ook groot dat je er nog niet zoveel over weet. Er zijn net als met de meeste soorten verzekeringen meerdere verzekeringen waar je uit kunt kiezen. Bij de ene verzekering zul je beter verzekerd zijn dan bij de anderen. De verzekeringen waarbij je beter verzekerd bent zullen dan ook duurder zijn dan anderen. In Nederland is het verplicht om een minimale verzekering af te sluiten. Deze verzekering staat ook wel bekend als de WA verzekering, waarbij je je alleen verzekerd bent tegen de schade die je bij anderen aanricht. Alle schade die je hierbij zelf oploopt worden in dit geval niet vergoed door de verzekeringsmaatschappij.  Bij een All Risk verzekering ben je voor eigenlijk alles verzekerd. Je kunt hierbij onder andere denken aan ongelukken door slecht weer of een onverwacht voertuig. 

 

Het verzekeren van verschillende motoren

De verzekering waar je voor kiest is vaak afhankelijk van meerdere dingen. Deze factoren kunnen voor ieder op een andere manier meewegen. Dit zorgt er dan ook voor dat er een WA verzekering is en een All Risk verzekering. Tussen deze uiterste zitten nog een aantal andere verzekeringen. Deze zijn er om zoveel mogelijk mensen de optie te geven een verzekering te kiezen die bij je past. Sommige mensen hebben liever een groter risico als ze de weg op gaan als dit betekent dat ze minder maandelijkse kosten hebben. Andere mensen zijn dan weer erg risico avers en kiezen daarom voor een All Risk verzekering. Als je vaak in ongelukken terecht komt en van jezelf weet dat je een groot risico bent is het goedkoper om je goed te verzekeren. Het is dan ook belangrijk dat je goed over je verzekeren nadenkt voor je een keuze maakt. Als je achteraf van gedachte verandert kun je dit vaak nog wel veranderen.