EPDM dakbedekking is een duurzame en eenvoudige oplossing voor het bedekken van je dak. Het gaat veel langer mee dan andere soorten dakbedekking zoals bitumen of pvc. EPDM plaats je zelf met EPDM lijm, waardoor het een goedkope en gemakkelijke manier is om je dak te vernieuwen of te repareren. Bovendien is het milieuvriendelijk, wat de duurzaamheid van EPDM nog verder onderstreept. Wil je meer weten over epdm dakbedekking, of ben je geïnteresseerd in de aanschaf van EPDM? Lees dan vooral verder!

Wat is EPDM?

EPDM staat voor ethyleen-propyleen-dienblad mijn, en is een synthetische rubbersoort die gebruikt wordt voor dakbedekking. Het kan vele jaren meegaan en is daarom een zeer duurzame keuze voor het bedekken van je dak.

Waarom EPDM dakbedekking kiezen?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor EPDM dakbedekking. Ten eerste is het duurzaam: het gaat veel langer mee dan andere soorten dakbedekking, waardoor je minder snel op zoek hoeft te gaan naar een nieuw dak. Daarnaast is EPDM gemakkelijk zelf aan te brengen en goedkoop in aanschaf. Tot slot is het milieuvriendelijk, waardoor het de duurzaamheid van je woning of bedrijfspand vergroot. Of je nu op zoek bent naar een nieuw dak voor je huis of voor je bedrijfspand: EPDM is altijd een goede keuze.

Waar moet je op letten bij het kopen van EPDM dakbedekking?

Om te kunnen profiteren van alle voordelen van EPDM dakbedekking, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten bij het kopen ervan. Ten eerste is het belangrijk dat je de juiste afmetingen en kwaliteit kiest: ondeskundig geplaatste EPDM kan gaan lekken, waardoor je veel last zult hebben van wateroverlast. Daarnaast moet je goed opletten of je voldoende voorraad lijm, folie en beschermingsmateriaal in huis hebt om de klus goed te kunnen uitvoeren. Tot slot is het verstandig om meerdere offertes op te vragen bij verschillende aanbieders, zodat je altijd een goede deal sluit.

Hoe plaats je EPDM dakbedekking?

Er zijn verschillende methodes om een epdm rol te plaatsen, afhankelijk van de afmetingen en de staat van je dak. In sommige gevallen is het mogelijk om de dakbedekking zelf te plaatsen, maar in andere gevallen is het verstandig om een professionele dakdekker in te schakelen. Bij onervarenheid kan het daarnaast handig zijn om online instructievideo's te bekijken of workshops over EPDM dakbedekking bij te wonen, zodat je met een gerust hart aan de slag kunt gaan. Wat methodes je ook kiest, zoals je hierboven al hebt gelezen: voldoende lijm en folie is essentieel om een succesvolle EPDM dakbedekking te plaatsen. Of je nu een nieuw dak wilt laten installeren of je oude dak wilt repareren: met EPDM heb je altijd een goede keuze!